Briose cu dovleac
Cantitati: 12 briose
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 11 minute
Ingrediente
2 oua mari
1/4 cana (60 ml) ulei masline
1 cana (245 g) dovleac, proaspat, (calit) sau din conserva
1/4 cana (60 ml) lapte degresat
3/4 cana (150 g) zahar tos
1/2 lingurita sare
2 lingurite praf de copt
1 lingurita mirodenii placinta
1 lingurita scortisoara
1 3/4 cana (219 g) faina obisnuita
1/2 cana (120 g) fulgi ciocolata
Instructiuni
Preincalziti cuptorul la 350°F (180°C). Ungeti formele de briose cu ulei, sau folositi forme din hartie pentru a tapeta tava de briose.
Puneti ouale, uleiul, laptele, dovleacul, zaharul in vasul Vitamix cu LAMA PENTRU INGREDIENTE LICHIDE, in ordinea din reteta, si puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 5.
Mixati timp de 10 secunde.
Amestecati intr-un vas mediu sarea, praful de copt, mirodeniile, scortisoara, si fulgii de ciocolata, in aceasta ordine.
Puneti peste acestea, amestecul de dovleac din blender. Amestecati cu mana doar pana cand ingredientele sunt usor mixate.
Compozitia se pune cu lingura in forma de briose. Formele se umplu ¾.
Briosele se tin in cuptor 20 – 25 min. Puteti face testul scobitoarei, daca nu sunt suficient de coapte.
Se lasa la racit, in tava timp de 5 minute, apoi se scot din forma. Se servesc calde sau la temperatura camerei.
Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita-Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.