Corporatia Vitamix este rasplatita cu Premiul de Excelenta pentru Export

Dintre cele patru companii internationale, Vitamix a fost premiata de catre presedinte cu decoratia “E Star” pentru export .

WASHINGTON, 28.05.2014

Compania Vitamix®, leader mondial in productia de blendere pentru uz comercial si casnic, a fost onorata cu premiul “E Star” pentru export, de catre secretarul american al comertului Penny Pritzker, in cadrul unei ceremonii organizate la Washington, D.C.

Vitamix e-Star

Premiul “E Star” pentru export, este o recunoastere pe care o primesc companiile din SUA, care au contribuit la dezvoltarea SUA. In acest an la acest premiu au ravnit 65 de companii. In prima faza, companiile trebuie sa castige un premiu “E”, pe care Vitamix l-a castigat in 2010, pentru a fi eligibile pentru a primi premiul “E Star” pentru export.

Exporturile Vitamix au crecut cu 218%, in cei patru ani, de cand am castigat premiul ‘E’, si suntem onorati pentru recunoasterea oferita prin premiul ‘E Star’ si pentru ca am reusit sa mentimem aceasta crestere internationala in tot acest timp’’, declara Jodi Berg, presedinte si CEO Vitamix. “Misiunea Vitamix este de a produce cel mai performant si fiabil blender din lume si, impreuna cu distribuitorii si retailerii din intreaga lume, sa imbunatatim calitatea vietii oamenilor si sa schimbam mentalitatea lor fata de mancare.”

“Vitamix a dat dovada de un angajament sustinut pentru expansiunea exporturilor”, declara Pritzker in scrisoarea sa prin care felicita compania pentru primirea acestui premiu. Comitetul celor de la Premiul ‘E’, a fost impresionat de participarea companiei la nenumarate targuri si evenimente. Numarul angajarilor a crescut datorita dezvoltarii exporturilor . Fara indoiala, realizarile companiei Vitamix au contribuit la cresterea exporturilor, si a sustinut economia SUA, creand noi slujbe pentru americani.
Exporturile de bunuri si de servicii din SUA au atins suma record de $2.3 trilioane in 2013. La nivel national, locurile de munca create datorita exporturilor au atins anul trecut numarul de 11 milioane.
Programul pentru Premiul “E”, a luat fiinta in 1961. Factorii care au condus la infiintarea acestui program au fost cresterea exporturilor timp de 4 ani consecutiv, si planul de marketing care ducea la cresterea semnificativa a exporturilor.

Companiile din SUA, sunt nominalizate la Premiul “E”, pentru exporturi , de Departamentul de Comert al SUA, si de reteaua de servicii comerciale, din cadrul Departamentului Administrtiv Interntional, care are sedii in 108 orase americane, si in peste 70 de tari care importa din SUA.

Despre Vitamix®

Vita-Mix® Corporation (“Vitamix”) este o companie detinuta si condusa de o familie, fondata in 1921, care produce blendere de inalta calitate, foarte performante, pentru uzul comercial si pentru cel casnic.
Fondatorul Vitamix William G. “Papa” Barnard, recunoscut pentru inovatiile si strategiile de marketing, a creat una dintre primele campanii de informare in 1949 pentru a demostra cum blenderele Vitamix pot ajuta la imbunatatirea calitatii vietii, preparand retete sanatoase.

In anul 1990 a fost creat primul blender comercial, care a propulsat consumul de smoothie.

Produsele Vitamix sunt cunoscute in intreaga lume datorita performantei, durabilitatii, si a fiabilitatii lor. Vitamix continua sa castige premii pentru produsele inovatoare, fiind onorata cu prestigiosul Premiu pentru Export “E”. Sediul central al corporatiei Vitamix se afla in Olmsted Township, Ohio, la 19 mile de Cleveland. Produsele sunt fabricate in Ohio, in lartea de nord – est, si sunt vandute in peste 100 de tari.