Fondant cu branza si whiskey
Cantitati: 5 c (1.2 l)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 17 minute
Ingrediente:
1 cana (115 g) ceapa tocata
1 lingurita ulei de masline
1 1/2 cana (360 ml) lapte
1/4 cana (60 ml) whiskey
(454 g) branza cheddar taiata cubulete
1 lingura amidon de porumb dizolvat in 2 linguri (30 ml) apa rece
Mod de preparare:
Sotati ceapa in uleiul de masline, pana aceasta se inmoaie.
Se pune in vasul Vitamix, impreuna cu laptele, whiskey si cu branza, in aceasta ordine. Puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10, apoi la HIGH.
Mixati timp de 5 – 6 minute , sau pana cand nu mai exista abur pe peretii vasului. Opriti blenderul
Scoateti dopul din capac, si adaugati amestecul din amidon de porumb.
Mixati inca 1 minut. Condimentati, dupa gust, cu sare si piper.
Amestecul se transfera intr-un vas special pentru fondant, pentru a se mentine cald. Se serveste cu crutoane din paine.
Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.