Fondant cu spanac si anghinare

Fondant cu spanac si anghinare

Cantitati: 4 1/2 c (1.1 l)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 25 minute

Ingrediente
2 linguri (30 g) unt
1 catel de usturoi, tocat
6 buc anghinare la conserva, scurse si taiate cubulete
3 masuri (85 g) spanac congelat, decongelat si scurs de apa
3/4 cana (180 ml) vin alb sec
3/4 cana (180 ml) apa
2 lingurite zeama de lamaie
1 lingura amidon de porumb
1 lingurita de piper negru, proaspat macinat
12 masuri (340 g) branza Monterey Jack , taiata cubulete
3 masuri (85 g) parmezan ras
4 masuri (113 g) branza Feta sfarmata

Mod de preparare
Intr-o tigaie topiti unul la foc mediu. Adaugati usturoiul, anghinarea si spanacul. Sotati timp de 2 minute. Lasati amestecul sa se racoreasca.
Puneti vinul, apa, zeama de lamaie, amidonul , piperul si branzeturile in vasul Vitamix, in ordinea indicata si puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10 , apoi apasati HIGH.
Mixati timp de 3 minute, sau pana cand se topesc toate ingredientele si compozitia devine fina.
Se pune in vasul de fondue.
Amestecati cu spanacul si anghinarea.
Se poate folosi si ca sos pentru paine frantuzeasca, taiata cubulete, ciuperci, tije de sparanghel preparat la aburi sau la gratar, broccoli preparat la aburi sau la gratar si conopida.

Ti-a placut aceasta reteta? Spune-le si prietenilor tai!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email