Inghetata de ciocolata
E cea mai bună înghețată de ciocolată pe care am făcut-o vreodată. Sunt convins că lucrul acesta are legătură cu baza mai mult decât aș fi crezut, după cum sunt convins că dacă foloseam prostia vândută sub denumirea “ciocolată menaj” în mai toate supermarketurile (aceea sub formă de calup, care are de toate pe etichetă, mai puțin cacao), aș fi stricat baza și, desigur, înghețata. Am folosit o ciocolată ieftină (dar ciocolată) cu 55% cacao. Raportul dintre bază și ciocolată a fost de 60/40, adică la 100 de grame de amestec am pus 60 de grame de bază galbenă (vezi linkul de mai sus pentru a afla cum se obține) și 40 de grame de ciocolată topită.
Am topit ciocolata pe foc mic (pe baie de aburi e metoda sigură, dacă ai o oală cu fund dublu și știi să reglezi temperatura, poți să o topești direct pe foc).
Am pus ciocolata și baza în vasul blenderului.
Am mixat până la omogenizare.
Am turnat amestecul în cuva mașinii de făcut înghețată.
Mașina de uz casnic livrează înghețata în 20-30 de minute (în funcție de cât de rece este amestecul folosit), cele folosite în gelaterii sau restaurante livrează înghețata în10-15 minute.
Asta a fost tot. Frișca din smântână dulce (nu vegetală!) se potrivește bine cu înghețata de ciocolată.
Să fiți sănătoși.
Sursa: adihadean.ro