Lapte cu fructe 2

Lapte cu fructe

Dacă vine vorba de băuturi răcoroase, pe mine mă mulțumește uneori combinația dintre lapte și unele fructe, cu condiția să fie rece. De obicei, în timpul procesării, laptele se încălzește ușor, datorită lucrului mecanic. Pentru a rezolva problema asta, fie pun un cub de gheață (două-trei, în funcție de cantitatea de lapte) în procesor, fie pun băutura într-o sticlă pe care o las câteva minute în congelator.

Lapte cu fructe blender

Ce combinații îmi plac? Căpșună, banană, lapte condesat și îndulcit, lapte dulce. Banană, mure, zmeură, merișoare (nu mai pomenesc cele două tipuri de lapte, le folosesc de fiecare dată). Pepene galben, piersică, nectarină, la care adaug două frunze de tarhon, o pișcătură de sare Maldon și o linguriță de miere. Dacă pun miere, nu mai pun și laptele condensat.

Lapte cu fructe 2

Dacă folosesc fructe cu semințe mici (zmeură, mure, coacăze), trec băutura printr-o sită după ce o scot din vasul blenderului. În ceea ce privește proporțiile, consider că ele trebuie să vină după gust, și aici e fiecare pe cont propriu. Totuși, pot să vă spun că la un litru de lapte adaug 250-280 de grame de fructe. Nu-mi place ca băutura să fie prea groasă, prea consistentă.

Lapte cr fructe blender Vitamix

Nu mă tem să folosesc plante aromatice, dar am grijă să nu sar calul. Busuiocul și căpșuna se potrivesc, tarhonul și piersica se potrivesc, menta și zmeura se potrivesc, lămâița merge aproape oriunde, dar cu grijă, prea mult din orice frunză aromată poate să împingă gustul băuturii din lapte într-o direcție greșită.

Lapte cu fructe arome

Atât pentru azi. Să fiți sănătoși.

Lapte cu banane si capsuni

 

Sursa: adihadean.ro