Paine cu dovleac umpluta cu crema de branza si sirop de artar
Ingrediente
Pentru crema de branza cu sirop de artar
250 gr crema de branza, la temperatura camerei
¼ cana zahar tos
¼ cana zahar brun
6 lingurite sirop de artar
1 lingurita esenta de artar
1 lingura faina
1 ou mare
Paine de dovleac:
2 cani faina
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
½ lingurita scortisoara macinata
¼ lingurita ghimbir macinat
¼ lingurita nucsoara macinata
1 cana piure dovleac
½ cana ulei
2 oua mari
1 ½ cana zahar tos
1 cana nuci pecat, tocate
Incalziti cuptorul la 325°F (170°C). Ungeti cu ulei trei forme de copt pentru paine .
In vasul Vitamix adaugati toate ingredientele pentru crema de branza cu sirop de artar .
Selectati Viteza 1. Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10 , apoi apasati HIGH.
Mixati timp de 45 de secunde, folosind dispozitivul de amestecare.
Intr-un bol mediu amestecati faina, praful de copt, sarea, condimentele.
Adaugati piureul de dovleac, uleiul, ouale, si zaharul in vasul Vitamix.
Selectati Viteza 1. Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10 , apoi apasati HIGH.
Mixati timp de 30 de secunde, folosind dispozitivul de amestecare.
Aceasta compozitie se pune peste ingredientele uscate din bol. Se amesteca pana se omogenizeaza. Adaugati nucile pecan.
Cele 3 forme de paine se umplu pe jumatate. Adaugati cate un strat de crema de branza in cele 3 forme de paine. Deasupra puneti restul de aluat la toate cele 3 tavi.
Painicile se coc in cuptorul incins la 170°C, timp de 50 – 60 min.
Se lasa sa se racoreasca 10 min in tavi.
Scoateti painicile din tava si lasati-le la racit. Se servesc la temperatura camerei.