Paine cu merisoare si nuci
Cantitati: 1 franzela ( aproximativ 10 felii )
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 1 ora si 16 minute
Ingrediente
1 cana (100 g) merisoare congelate sau proaspete
1 portocala, decojita, taiata in sferturi
1 – 2 inci (2.5 cm-5 cm) coaja de portocala sau lamaie
1/4 cana (60 ml) ulei de masline
1 cana (200 g) zahar tos
1 ou mare
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare
2 cani (240 g) faina alba de grau
1/2 cana (46 g) nuci tocate
Incalziti cuptorul la 350°F (180°C). Ungeti cu ulei o forma de copt pentru paine cu dimensiunea de 8 1/2-inci x 4 1/2-inci (22 cm x 11 cm).
Montati lama pentru ingrediente lichide ( Vitamix WET BLADE ), in vasul blenderului si selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 3. Puneti merisoarele prin orificiul capacului, pana cand acestea sunt tocate. Opriti, si curatati peretii vasului cu ajutorul unei spatula.
Adaugati portocala, coaja de portocala sau de lamaie, uleiul de masline, zaharul, oul, esenta se vanilie si puneti capacul.
Selectati Viteza 1. Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10 , apoi apasati HIGH.
Mixati timp de 30 de secunde, folosind dispozitivul de amestecare.
Intr-un vas mare, amestecati praful de copt, bicarbonatul, sarea, faina .
Compozitia din blender se adauga peste faina. Amestecati manual ingredientele DOAR pana cand acestea se omogenizeaza usor. Adaugati nuca toccata.
Aluatul se pune in forma de paine. Coaceti preparatul timp de o ora, sau faceti testul scobitoarei.
Se lasa painea pe un grilaj sa se raceasca 30 minute, apoi se scoate din forma cu grija. Se serveste cand se raceste complet.