Piure de Dovleac
Ingrediente :
2 buc mici de dovleac placintar sau un dovleac placintar mare
Apa filtrata
Mod de preparare
Cu ajutorul unui cutit ascutit, taiati dovleacul pe jumatate.
Folositi o lingura pentru a indeparta semintele. Clatiti dovleacul.
Dovleacul se pune intr-o tava, acoperita cu hartie de copt si se coace la 180 °C , daca folositi dovleacul mic sau la 200 °C daca aveti dovleac mare, timp de 45 min sau o ora, pana acesta se inmoaie.
Dupa ce s-a copt si s-a racit, dovleacul se decojeste si se pune in vasul blenderului .
Vasul se umple ¾ si se pun 3 linguri de apa.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 5. Folositi dispozitivul de amestecare pentru a omogeniza compozitia.
Mixati timp de 20 – 30 secunde , sau cat este necesar pentru a ajunge la consistenta dorita
Nota :
Piureul se poate folosi imediat. Se poate pastra la frigider timp de cateva zile, sau se poate congela.
Pentru a il congela masurati piureul, cu o cana. Intr-o punga speciala pentru congelator, puneti o cana sau doua de piure. Scoateti aerul din punga si sigilati-o.