reteta delicioasa de piure de dovleac

Piure de Dovleac

Ingrediente :

2 buc mici de dovleac placintar sau un dovleac placintar mare

Apa filtrata

 

Mod de preparare

Cu ajutorul unui cutit ascutit, taiati  dovleacul pe jumatate.

Folositi o lingura pentru a indeparta semintele. Clatiti dovleacul.

Dovleacul se pune intr-o tava, acoperita cu hartie de copt si se coace la 180 °C , daca folositi dovleacul mic sau la 200 °C daca aveti dovleac mare, timp de 45 min sau o ora, pana acesta se inmoaie.

Dupa ce s-a copt si s-a racit, dovleacul se decojeste si se pune in vasul blenderului .

Vasul se umple ¾ si se pun 3 linguri de apa.

Selectati viteza 1.

Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 5. Folositi dispozitivul de amestecare pentru a omogeniza compozitia.

Mixati timp de 20 – 30  secunde , sau cat este necesar pentru a ajunge la consistenta dorita

 

Nota :

Piureul se poate folosi imediat. Se poate pastra la frigider timp de cateva zile, sau se poate congela.

Pentru a il congela masurati  piureul, cu o cana. Intr-o punga speciala pentru congelator, puneti o cana sau doua de piure. Scoateti aerul din punga si sigilati-o.