Rulouri thailandeze cu sos

Rulouri thailandeze cu sos

Cantitati: 8 – 10 rulouri
Dificultate: avansat
Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente:
1/4 cana (60 ml) ulei de masline extra virgin
4 frunze de limeta thailandeza ( kaffir lime leaves), taiate sau 2 lingurite coaja lime
1 lingura sos crud de soia ( nama shoyu)
2 ardei iuti chili
1/2 cana (125 g) unt de migdale crude
2 linguri (30 ml) zeama lamaie
1 cana (240 ml) apa
1 zucchini, mediu, taiat fideluta
1 cana (105 g) germeni fasole mung
1/2 legatura busuioc verde
1/4 legatura menta verde
1-2 ardei iuti chili, taiati marunt
4-5 frunze mari de stevie, fara coada, injumatatite

Mod de preparare
Adaugati uleiul de maline, frunzele de limeta, ardeiul iute, untul de migdale, sucul de lamaie, si apa in vasul Vitamix. Puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10, apoi la HIGH.
Mixati timp de 30 secunde . Amestecul se muta intr-un vas mic si se lasa 5 minute.

Pentru rulou, puneti frunza de stevie cu partea mai inchisa la culoare in jos, puneti un strat de zucchini, germenii de fasole mung, frunzele de busuioc, de menta, ardeiul chili . Frunza se ruleaza in forma de clindru.
Se servesc cu sosul preparat anterior.
Rulourile se servesc pana a doua zi. Sosul se pastreaza separat. Acesta se poate consuma timp de 4 zile, daca se pastreaza in frigider.
Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.