Salata de andive cu pere, alune de padure si branza cu mucegai
Cantitati: 4 – 6 portii
Dificultate: avansat
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente
2 pere coapte, mai tari
1 lingura ulei de masline
1 lingura otet balsamic
1/4 lingurita sare
1 salata create mica
2 andive
1 salata radicchio, mica, tocata
4 cani (80 g) rucola
Vinegreta de merisoare
1/2 cana (68 g) branza cu mucegai sfarmata
2/3 cana (40 g) merisoare dezhidratate
1/2 cana (58 g) alune de padure, prajite, decojite, tocate
Mod de preparare:
Pentru a coace perele : incingeti cuptorul la 500°F (260˚C). Perele se curata de cotor, si se taie pe lungime, in bucati de 1-inch (2.5 cm). Uleiul de masline si otetul balsamic se amesteca intr-un vas mare. Perele se ung cu acest amestec. Apoi se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu ulei vegetal. Se lasa la cuptor timp de 7 to 10 minute, pana se caramelizeaza usor.
Perele coapte se pun in vasul Vitamix. Puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10, apoi la HIGH.
Mixati timp de 6 – 7 minute, sau pana cand aburul dispare din vas.
Se taie cotorul salatei crete. Se spala bine, se rupe fiecare frunza si se usuca apoi.
Se taie cotorul andivei, se taie pe lungime, apoi se taie in fasii.
Cele doua salate se amesteca, intr-un castron mare si adanc, impreuna cu restul de verdeturi si cu 1/2 cana (120 ml) Vinegreta de merisoare
Salata se pune pe farfurii mari. Pe fiecare portie se pun perele, branza, merisoarele , alunele de padure.
Nota: Perele se pot prepara cu o zi inainte. Se tin la rece peste noapte, apoi se scot de la frigider inainte cu o ora de le folosi la salata.
Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.