Salsa California

Salsa California

Cantitati: 5 c (1.2 kg)
Dificultate: mediu
Timp de preparare: 15 minute

Ingrediente:
1/2 (55 g) ceapa de marime medie, curatata
1 (10 g) ardei iute jalapeño, fara nervuri si fara seminte
1/4 cana (5 g) patrunjel verde
1 lingurita zeama de lamaie
1 lingurita sare (optional)
6 (672 g) rosii Roma coapte, taiate in sferturi (24 sferturi)

Mod de preparare:
Puneti ceapa, ardeiul iute, patrunjelul, zeama de lamaie, 6 sferturi de rosii , in ordinea enumerata in reteta, in vasul Vitamix .
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 5.
Mixati timp de 15 – 20 secunde . Folositi dispozitivul de amestecare pentru a omogeniza ingredientele.
Reduceti viteza la 3, si scoateti dopul din capac. Adaugati restul de rosii.
Blendati inca 10 sescunde pentru a atinge consistenta dorita. Folositi dispozitivul de amestecare pentru a omogeniza ingredientele.
Se serveste cu chipsuri tortilla.

Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.