Supa de salvie cu nuci

Supa de salvie cu nuci

Supa de salvie cu nuci

Cantitati: 4-6 portii
Dificultate: avansat
Timp de preparare: 45 minute

Ingrediente :
1/2 pachet unt
4 ramurele de salvie
1/2 cana bacon taiat cubulete
1 tulpina de telina, tocata
1 ceapa medie rosie, taiata cubulete, calita
1 cana nuci
5 cani supa de porc
1 lingura smantana grasa
1 lingura de otet din vin rosu Tavern Vinegar Co.
Sare si piper, dupa gust
12-18 chiftelute de rata

Mod de preparare:
Intr-o tigaie medie, la foc mediu, se topeste untul. Adaugati jumatate din salvie si lasati sa se caleasca. Scoateti salvia. Puneti bacon-ul, telina si ceapa. Lasati pana se rumenesc ( cam 10 minute). Adaugati nucile tocate si restul de salvie.
Cand se simte mirosul nucilor rumenite, adaugati supa de porc.
Lasati sa fiarba, apoi dati focul foarte mic si lasati sa scada timp de 20 – 30 minute. Amestetcati la cateva minute, pentru ca nucile sa nu se lipeasca.
Puneti cu grija supa in vasul Vitamix, pana la jumatatea vasului, si puneti capacul.
Selectati viteza 1.
Porniti aparatul si cresteti treptat viteza pana la 10, apoi la HIGH.
Prin orificiul din capac adaugati otetul si smantana grasa.
Mixati timp de 30 – 60 secunde .Procedati in acelasi fel cu restul de supa ramasa.
Supa se pune in cratita, se incalzeste, si se pun chiftelutele de carne. Se mai fierbe timp de 5 minute.
Condimentati dupa gust.
Se serveste cu salvia rumenita la inceput, in unt.
Reteta a fost conceputa pentru modelul Vitamix Vita Prep 3 cu vas standard. Daca folositi alt blender Vitamix va trebui sa adaptati viteaza, timpul de procesare si/sau cantitatea ingredientelor.